Elajo - Ny medlem i Automation Småland!

Elajo - Ny medlem i Automation Småland!

Vi hälsar välkommen till Elajo som ny medlem i Automation Småland!

www.elajo.se

Så ska Smålands industriföretag hänga med i digitaliseringen

Så ska Smålands industriföretag hänga med i digitaliseringen

Genom nätverket Automation Småland bygger Gnosjöregionens industriföretag tillsammans en unik kompetens kring automation, som ska stärka Sveriges internationella konkurrenskraft. ”Även de som levererar till de stora företagen måste hänga med i utvecklingen” berättar Richard Skogward, en av grundarna till Automation Småland.

Debatten om svensk industris framtid handlar ofta om hur storföretagen måste digitaliseras och automatiseras för att överleva. Men faktum är att Sveriges industriframtid hänger lika mycket på att våra små industriföretag kan greppa dessa frågor.

Läs hela artikeln på Innovationsbloggen >>

Nöjda deltagare på 2016 års konferens

Nöjda deltagare på 2016 års konferens

Nöjda deltagare på Automation Smålands konferens som gärna rekommenderar den nästa år.

Automation Smålands konferens ”Framtidens industri i Gnosjöområdet” den 1 december var som tidigare rapporterats ett lyckat och välbesökt arrangemang med över 100 deltagare.

Enkätsvar som sammanställts nu visar att mer än hälften av deltagarna (som svarat på enkäten) kunde knyta någon form av affärskontakt under konferensdagen. Att vara på Gummifabriken var uppskattat. Enkäten gav också många bra uppslag inför kommande konferens, dvs första torsdagen i december, vilket blir den 7 december 2017. 

Än en gång tack till alla som bidrog genom närvaro och medverkan!

pdf Läs hela utvärderingsrapporten här >>

Slutrapport från det stängda europeiska regionutvecklingsprojektet

Slutrapport från det stängda europeiska regionutvecklingsprojektet

Nu har äntligen slutrapporten från regionfondsprojektet kommit.

Den visar att det finns medel kvar för medfinansiärerna i det stora 11-miljonerkronorsprojekt, som stängdes i maj 2016 efter ett knappt års drift av den planerade projekttiden 2015-2018.

Fortsätt läsa...