Samverkansprisvinnare 2021: Kerstin Johansen

Kerstin Johansen, biträdande professor vid Tekniska Högskolan i Jönköping, fick 2021 års samverkanspris till Anders Ahlströms Minne.

Juryns motivering:

”Kerstin brinner för att bygga broar mellan Tekniska Högskolan i Jönköping och industrin, främst små och medelstora företag. Genom att knyta studenter mot företag säkerställer hon att ny kompetens kopplas samman med industrin. Alltid generöst och kreativt samverkande med sitt enormt stora kontaktnät i industrin speciellt inom produktion, i Sverige och internationellt.

Förutom ständigt nya industrikontakter genom forskningen inom integrerad produkt- och produktionsutveckling finns där också många av hennes före detta studenter på viktiga positioner, alltid beredda att i sin tur dela med sig av kontakter och kunskaper för att ytterligare förstärka det stora värdefulla nätverk som Kerstin omger sig med.

Kerstin är dessutom engagerad i skolans värld från grundskola till doktorandutbildning, som ger hennes nätverkande ständigt nya influenser från unga, hela tiden med ny påfyllning.

Hennes forskning genomförs tillsammans med industrin med företagens utmaningar i fokus. Dessutom är hon en kraft som verkar för det livslånga lärandet genom att utveckla och bedriva kurser för yrkesverksamma.

Kerstin är en sann samverkanssjäl!”

Automation Småland sänder en sms-blomstercheck och i zoom-chatten gratulerade publiken Kerstin Johansen till en välförtjänt utnämning.