Automation Småland spanar 2 oktober – med Kickstart Digitalisering för tillverkande företag

Varmt välkommen till Automation Småland Spanar, denna gång med Kickstart Digitalisering.

Vi träffas på Front Automation och IML Technologies i företagsgruppen 3Button Group. Vd Thomas Rosell hälsar oss välkomna och vi får se pågående utveckling bakom kulisserna. Exempelvis utvecklas just nu komplett automation av packning och palletering för produktionen hos Emballator Växjöplast (läs mer via länk nedan).

Tid: 2 oktober kl 8.00-12.00 (samt lunch till kl 13, för de som önskar, anmäl i så fall i formuläret nedan)
Plats: Front Automation, Hedenstorpsvägen 5, Jönköping
Anmälan: senast 18 sept för att säkra en plats (efteranmälan möjlig i mån av plats fram till 25 sept). Kostnadsfritt (men avgift om man uteblir). Begränsat antal platser.

Först inspireras vi av Magnus Mörstam, Intelliger, expert på Industrie 4.0 med stor erfarenhet av digitaliseringsutbildning för både mindre och stora industriföretag, innan vi gör studiebesök hos Front och IML. Magnus leder därefter workshopen där Automation Smålands klusterledning guidar vidare till hjälp från universiteten. Kickstart Digitalisering fortsätter med halvdagsträffar 10 oktober och 8 november för tillverkande företag.

Ta gärna med hela ledningsgruppen för att kickstarta förändringen på hemmaplan.


Mer om Kickstart Digitalisering (drivs av Teknikföretagen, IF Metall mfl, med finansiering inom regeringens satsning på Smart industri):
https://www.kickstartdigi.se

Filmer och inspiration:
https://www.kickstartdigi.se/digitaliseringscase/

Med Kickstart Digitalisering får Du som företagsledare i tillverkande företag en fantastisk möjlighet att utveckla produktionen med digitalisering och automation.

Nedan följer mer detaljer om dagens värdföretag: 3BUTTON GROUP, där Front Automation, Fröjd Automation och IML Technologies ingår. Bolagen drivs i tätt och nära samarbete med varandra och med gemensam ledning. Samarbetet gör att resurser och spetskunskap kan nyttjas tvärfunktionellt i alla gruppens bolag. Tillsammans omsätter företagsgruppen omkring 100 MSEK och har ca 30 medarbetare.

Front Automation
Front Automation är nischat på automation av plock, pack och palletering och levererar allt från enklare palleteringsceller till kompletta packlinjer främst till konsument- och livsmedels-industrin.

Fröjd Automation
Fröjd Automation levererar automation för maskinbetjäning och montage till krävande industrikunder och fordonsindustrin.

IML Technologies
IML Technologies levererar kompletta robotsystem för laddning och plundring av formsprutor till producenter av förpackningsmaterial, burkar och lock för livsmedelsindustrin.

Nyligen fick företaget den största ordern i dess historia. Det handlar om komplett automation av packning och palletering av hela produktionen hos Emballator Växjöplast. Läs mer om affären här. https://www.emballatorvaxjo.se/2019/05/08/pressreleaseemballator-vaxjoplast-storsatsar-pa-automation/

Ladda ner pdf

Loading