Widget Image
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna

Sorry, no posts matched your criteria.

Sign Up To The Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet

Automationskonferens 2018

Årets tema: Att välja automation!

Varmt välkommen till Automation Smålands sjätte årskonferens där goda exempel på automation och robotisering presenteras. Dagen bjuder på studiebesök, möjligheter till nätverkande och mingel samt ett spännande scenprogram.

Tid: 6 december 2018 kl 9.00-17.30.

Plats: Axelent i Hillerstorp (sporthallen) i Gnosjö kommun.

Innehåll: Studiebesök hos några av medlemsföretagen på förmiddagen (9.00-11.30), lunchmingel med affärsmöjligheter (11.30-12.45), scenprogram (kl 13-17.30) med pauser och mingel i utställningen.

Årets konferens lyfter fram nyttan med automation, digitalisering och ett robotlyft för Sverige. Kompetenstillgång är viktigt för att möjliggöra den industriella omställningen och både kompetensförsörjning och “employer branding” diskuteras från scenen. Konferensen genomförs i samverkan med det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030 och Automation Smålands medlemmar, partners och finansiärer.

Ur programmet (uppdateras med detaljer fram till konferensen):

  • Välkommen – om förväntade effekter av Automation Smålandsklustret för regionen och landet.
  • Magnus Engström, Research & Industrialization, Business Area Aeronautics på flygplanstillverkaren Saab AB berättar om “Industrialisering av produktionsmetoder för montering av flygplansstruktur”.
  • Robotleverantörerna presenterar det senaste, bl a ABB och Universal Robots.
  • Kundnytta i fokus: medlemsföretag i Automation Småland visar effektiva och innovativa lösningar tillsammans med kunder på scenen.
  • Workshop med Sinf om affärsavtal som gagnar både kund och leverantör vid komplex systemförsäljning.
  • Professor Fredrik Elgh, Jönköping University, om SPARK-miljön som resurs, samt vägar till fortsatt kunskap med Produktion2030 och Kunskapsförmedlingen (med statligt FoI-stöd från KK-Stiftelsen, Vinnova, Energimyndigheten och Tillväxtverket).
  • Panel om kunskaps- och kompetensförsörjning idag och i framtiden – med koppling till skolan, de unga och “employer branding”.

Programansvariga för konferensen är husforskarna docent Kerstin Johansen, Linköpings universitet, tekn dr Nina Edh-Mirzaei, Jönköping University, och professor Anna Öhrwall Rönnbäck, Luleå tekniska universitet, samt Agneta Lundquist, projektledare Automation Småland. Kontakt.

För utställare:  Medlemmar, robotleverantörer, maskinbyggare och automationsföretag och andra som vill bidra med demonstrationer och kunskapsspridning om industrins robotisering, automation och digitalisering är välkomna att vara med i utställningen som ligger i samma lokal som scenprogrammet. Ta kontakt med Agneta Lundquist.

Än en gång varmt välkommen – Din medverkan är viktig för utveckling och kompetensförstärkning av svensk produktion.

Laddar