Nyhetsbrev Automation Region – Augusti 2017

Vi ses på Automation Summit

Något av det första som händer i min nya tjänst som processledare är Automation Summit, konferensen som nu genomförs för fjärde gången. Det är en fantastisk möjlighet att möta medlemsföretag och andra intressenter, att få inspiration och motivation. Hela automationssverige kommer att finnas på plats, och en bättre utgångspunkt har jag svårt att tänka mig.

Läs Catarina Berglunds ledare


Lyckat projekt om framtidens fordonskomponenter

– Vi behöver utvecklas för att möta konkurrensen och försvara våra positioner. Jag rekommenderar företag att hålla sig uppdaterade på utlysningar hos VINNOVA, PiiA och Automation Region. Där finns möjlighet att söka stöd för produktutveckling, säger Claes Nelsson på Termisk Systemteknik, en av parterna i det lyckade projektet PressSense.

Läs artikeln om PressSense


För det digitala Sverige

Den 12 oktober samlar vi experter från olika områden för att diskutera den förändringsprocess som industrin och hela samhället står inför. Vill du veta mer om utvecklingen av det digitala Sverige så ska du vara med. Välkommen!

Mer information på Automation Summits hemsida


Nominera till Smart Industri

IVA inbjuder sedan 2016 små och medelstora företag att delta i företagstävlingen Smart Industri. Syftet med tävlingen är bland annat att synliggöra och belöna goda exempel på digitalisering inom näringslivet.

Läs mer och nominera


Säsongsstart för våra frukostmöten

Säsongens frukostmöten startar den 4 september i Stockholm, den 7 september i Västerås. Vi noterar med glädje att intresset är stort och att anmälningarna strömmar in! Rubriken är Artificiell intelligens och digital teknik – en reflektion kring ansvar, etik och hur de potentiella effekterna av det egna företagets användning av AI kan se ut. Vi i Automation Region ser fram emot en spännande höst med många givande möten. Välkomna!

Läs mer om våra kommande möten


Låt en student göra jobbet

Har du idéer som det aldrig finns tid att genomföra, intressanta frågeställningar eller utvärderingsmetoder som du inte har tid att testa? Låt en student göra jobbet! Delta på exjobbsdagen på Mälardalens högskola i Västerås eller i Eskilstuna och få möjlighet att träffa studenter med rätt kompetens. Dessutom får du mer information om hur exjobb går till.

Läs mer om exjobbsdagarna på Mälardalens högskola


Workshop om framtidens affärsmodeller

Hur påverkar globaliseringen och digitaliseringen företagen idag och i framtiden? Vilka är de största utmaningarna för industri- och tjänstesektorn? Samverkansprojektet Växtzon välkomnar dig till en workshop inom framtidens affärsmodeller tillsammans med nätverket Growth Circle. Workshoppen genomförs i Eskilstuna den 14 september och Automation Regions Karin Wiik inspirerar och ger kunskap om framtidens affärsmodeller.

Mer information och anmälan (pdf)


Välbesökt om framtidens arbetsmarknad

Under Almedalsveckan i Visby arrangerade Automation Regions samarbetspartner Jobba i Västerås ett välbesökt seminarium tillsammans med Region Västmanland på temat ”Framtidens arbetsmarknad – mer eller mindre människa?”.

Läs mer om seminariet


HUB 2017 – framtiden är elektrisk

Nu är anmälan till Energy Competence Centers konferens HUB 2017 den 28 november öppen. Inbjudna experter delar med sig av sina viktigaste insikter kring nya teknologier, kompetens­försörjning, energi­forskning och energi­politik – för ett hållbart energisystem bortom dagens frågor.

Mer information på konferensens hemsida


Hållbarhetskapitalism – om nya affärsmodeller

En planet, 10 miljarder människor och en hel del utmaningar för både planeten och mänskligheten. Hur skapar vi hållbara affärsmodeller för det? Under två eftermiddagar får du hjälp att ta fram affärsmodeller kopplat till hållbarhetsmålen.

Läs mer om workshoppen


Peter Wallin ny programchef för PiiA

Ny programchef för det strategiska innovations­programmet PiiA blir Peter Wallin som tillträder tjänsten den 1 oktober. Han har en bakgrund från fordonsindustrin där han dels forskat men också arbetat med teknologiplanering och forskningsfinansiering. Närmast kommer han från Volvo Construction Equipment.

Läs mer på PiiA:s hemsida


Rolf Springfeldt ny vd på Create

Rolf Springfeldt blir ny vd på Create Business Incubator. Rolf har bland annat varit avdelningschef på Trafikverket ICT och haft ledande positioner inom it-, tillväxt- och startup-bolag. Rolf påbörjar sin tjänst som vd för Create den 1 september.

Läs mer på Västerås Science Parks hemsida