Verkar för automation

Vi samverkar för att snäppa upp den här branschen!
Det säger Anders Ahlström, projektägare för Automation Småland, som i går hade konferens i Gislaved.

Merparten av de 24 företag i GGVV-regionen som ingår i projektet Automation Småland fanns representerade på konferensen på Arenum i gamla däckfabriken i Gislaved. Dit kom även inbjudna kunder.

– Jag ser det här som en del i att göra Automation Småland känt, säger projektledaren Hans Nilsson.

Har kommit halvvägs
En handuppräckning visade att ungefär hälften av de församlade kände till projektet, som startade i slutet av 2012.

– Vi har kommit ungefär halvvägs och lärt känna varandra i nätverket. Det är då man skapar förtroende för varandra och kan komma upp med nya idéer, säger Hans Nilsson.

Projektet pågår året ut och slutambitionen är att det ska bli ett självgående nätverk. Hans Nilsson berättar att några kunder och leverantörer fann varandra under gårdagen och att det är det primära med en konferens som gårdagens.

Kompetens och spets
Christian Bengtsson är fabrikschef på Esbe AB i Reftele, som inte är med i Automation Småland. Man är heller inte kund till något företag i projektet. Men Christian Bengtsson tycker att det är intressant att se vad som händer i branschen.

– Man får se det som visas och kan få lite idéer på olika typer av automation, säger han.

Men gårdagen handlade lika mycket om att skapa som att underhålla kontakter, menar han. Anders Ahlström understryker att många företag gör produktionsförbättringar och att Automation Småland skapar kompetens och spets. Frida Boklund, regionchef på Företagarna i Jönköpings län samt i Östergötland, var moderator under gårdagen.

– Många företagare är fruktansvärt kluriga i den här regionen och man är bra på att få med sig andra. Tillsammans är vi starkare, säger hon.

Källa: Värnamo Nyheter