Aktuellt om Axelent Group – Ett företag i Automation Småland

Att växa ligger i vårt DNA säger Mats Hilding, VD Axelent AB.

Axelent Group består av de tre företagen Axelent (maskin, bygg och lager), Axelent Engineering (automationslösningar) och Axelent Software (mjukvara). Gemensamt för dessa bolag är missionen att göra industrin konkurrenskraftig, säker och lönsam genom automatisering, säkerhet, effektiva rutiner, funktion och kompetens.

Effektiv produktion ger snabba leveranser
Axelents produktion är i mycket hög grad automatiserad för att klara höga volymer och snabba leveranstider. Bolaget har skapat en helt unik produktionsanläggning där man kombinerar egenutvecklade maskiner, utvecklade tillsammans med Axelent Engineering. Alla Axelents standardprodukter finns på lager, vilket gör att vi kan leverera kundernas produkter i stort sett samma dag som beställningen kommer in.

Made in Hillerstorp. Works worldwide
Du hittar Axelent AB i Hillerstorp. Här sker all produktutveckling, produktion, lagerhållning och förpackning av företagets nätväggar och kabelstegar. Axelent är ett komplett företag vad gäller maskinsäkerhet och smarta lösningar för säker och effektiv industri, lager och förråd. Med höga krav på säkerhet, snabbhet och smarta lösningar är Axelent en av marknadsledarna inom dessa segment. Bolaget är representerat hos 56 försäljningskontor världen över.

Axelents tre områden:
• Maskinskydd med tillhörande kringprodukter
• Förrådssystem för fastighetsbolag
• Nätväggar och rasskydd för industri och lager.

Att växa ligger i vårt DNA på Axelent. Så har det varit sedan företaget grundades och så kommer det att förbli i framtiden. Det är roligt att kunna konstatera att vi just nu växer mer än någonsin. Det betyder inte att vi kommer att slå oss till ro, det är viktigt att komma ihåg varför vi kan växa så snabbt som vi gör nu.” Mats Hilding, vd, Axelent AB

Vill du veta mer om Axelent, kontakta mats.hilding@axelent.se

Axelent visar sin verksamhet vid ett exklusivt studiebesök för deltagare vid Automation Smålands konferens den 7 december kl 9-11.

Axelent AB har ca 130 anställda på huvudkontoret i Hillerstorp. Bolaget har 17 dotterbolag runt om i världen, varav Axelent Engineering AB är ett.

Avseende studiebesök för deltagare som har anmält intresse på hemsidan så återkommer arrangörerna med vilka som bjuds in till respektive företag.